Czekoladowy pudding chia dla insulinoopornych:
Czy wy też uwielbiacie słodkie posiłki? Dla mnie to praktycznie must have każdego poranka! Nie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia bez słodkiego śniadania. Dlatego postanowiłam przygotować dla Was przepis pełny czekoladowej rozkoszy! Zapraszam Was serdecznie na przepis na czekoladowy pudding chia zbilansowany odpowiednio pod insulinoopornych 🙂
Składniki na czekoladowy pudding chia dla insulinoopornych:
- 300g jogurtu naturalnego,
- 30g nasion chia,
- 50g skyru waniliowego bez cukru/naturalnego,
- 10g kakao,
- 50g malin/borówek,
- eytrytol do smaku.
Wykonanie czekoladowego puddingu chia dla insulinoopornych:
- Przygotowujemy miskę w której będziemy łączyć wszystkie składniki.
- Przekładamy do niej jogurt, nasiona chia, kakao i erytrytol. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.
- Następnie gotową masę wlewamy do małego słoiczka. Dodajemy skyr/jogurt i zdobimy owocami.
- Gotowy pudding należy słodzić na minimum 2h do lodówki. Dlatego jeśli chcemy mieć gotowy pudding na śniadanie warto przygotować go dzień wcześniej np. wieczorkiem 🙂
Pysznego śniadania!
Rozkład makroskładników dla czekoladowego puddingu chia dla insulinoopornych:
Energia: 432 kcal
Białko: 25g
Tłuszcze: 18g
Węglowodany: 47g
Jeżeli chcesz zobaczyć w formie video jak przygotować ten przepis zapraszam Cię tutaj
Więcej przepisów na pyszne słodkie posiłki i nie tylko znajdziesz tutaj
0 komentarzy