FIT KOKOSKI
Smakują lepiej, niż ich sklepowy odpowiednik, dodatkowo wykonasz je w kilka minut bez użycia blendera – wystarczy tylko miska i łyżka. Brzmi jak przepis idealny? To jeszcze nie koniec, bo KOKOSKI są bez cukru i przyjazne dla osób z IO!
Składniki:
– wiórki kokosowe 150 g
– mleczko kokosowe (z puszki) 100g
– erytrol/ksylitol do smaku u mnie 20 g
– gorzka czekolada 100 g
Wykonani fit kokosków:
Wiórki łączymy z mleczkiem kokosowym, masa musimy być zwarta, ale nie mokra. Gdyby wiórki kokosowe się nie łączyły możesz dodać łyżkę wody lub mleka. Następnie dłonie zwilżamy woda i formujemy małe czekoladki. Gotowe czekoladki układamy na desce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki lub zamrażarki. W zamrażarce wystarczy dosłownie 5 minut, natomiast w lodowce kokoski powinny poleżeć około 15-20 minut! W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej a następnie obtaczamy w niej kokoski! Gotowe czekoladki układamy ponownie na papierze i schładzamy przez kilkanaście minut.
Spróbuj, a już nigdy więcej nie kupisz popularnego batona w sklepie!
Jeśli chcesz podjąć współpracę więcej szczegółów znajdziesz tutaj
Zostań ze mną w kontakcie i zaobserwuj mój profil na instagramie
0 komentarzy