Wytrawny croissant
Znudziły Ci się śniadania na słodko?
Świetnie trafiłeś, ten przepis na wytrawnego croissanta pokochasz od razu, nie tylko za jego niepowtarzalny smak, ale również za szybkość w wykonaniu i efektywny wygląd! Wytrawny croissant został przygotowany w stylu śródziemnomorskim.
Croissanty najczęściej występują w wersji na słodko z dodatkiem świeżych owoców lub dżemu, jednak ich słodki smak idealnie przełamuje się z wytrawnymi dodatkami.
Wytrawny croissant jest zarówno idealnym rozwiązaniem na leniwe niedzielne śniadanie jak również, sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy.
Co potrzebujemy?
Składniki:
– croissant 1 szt.
– pesto italiamo z grzybami i truflami 10g
– mozzarella 40g
– salchichon 2 plasterki (możesz zastąpić zwykłym salami lub inna szynką dojrzewającą)
– szpinak
– pomidor
Wykonanie:
Wykonanie tego przepisu nie zajmie Ci dłużej niz 5 minut, wystarczy tylko przekroić croissant wzdłuż. Ja osobiście nie przekrajam jednego boku, dzięki czemu można do środka włożyć więcej składników, bez obawy, że coś wyleci drugą stroną. Spód rogalika posmarować pesto, następnie ułożyć mozzarelle, hiszpańską kiełbaskę salchichion, szpinak i pomidor.
Jeżeli chcialbyś zobaczyć filmik z przygotowania croissanta, znajdziesz go tutuaj klik
Poniżej znajdziesz kalorie oraz rozkład makroskladników.
457 kcal B: 20,6 | T: 29 | W: 27,5
Wolisz śniadania na słodko? Tutaj znajdziesz więcej inspiracji klik
0 komentarzy