DOMOWA GRANOLA Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI
Dziś przychodzę do z przepisem na domową granolę z czekoladą i orzechami. W sklepach większość jest przeładowana cukrem i sztucznymi dodatkami, chociaż w niektórych sklepach znajdziemy granole z dobrym składem.
Jednak ja wychodzę z założenia, że wszystko co robimy samodzielnie jest lepsze – bo wiemy dokładnie co znajdziemy w środku. Sami kontrolujemy ilość dodanego cukru, a także jakość składników. Wykonanie tego przepisu zajmie dosłownie kilka minut! Nie trzeba nawet używać piekarnika, wystarczy tylko patelnia.
Składniki na domową granole:
-1/2 szklanki płatków owsianych
– 2 garście orzechów
– 1 łyżka kakao
– 1 garść malin i żurawiny liofilizowanej (możesz zastąpić dowolnymi suszonymi owocami)
– łyżeczka masła orzechowego
– 1 łyżka miodu
– 40 g czekolady gorzkiej
Wykonanie domowej granoli:
Płatki owsiane podprażamy na suchej patelni. Orzechy siekamy i dodajemy do płatków. Następnie dodajemy kakao, miód i masło orzechowe. Na samym końcu dodajemy owoce. Granole studzimy, w międzyczasie szatkujemy czekoladę. Dodajemy ją do przestudzonej granoli. Wszystko trzymamy w zamkniętym pojemniku, u mnie nie leżała dłużej niż tydzień, ale spokojnie wytrzyma więcej!
Domową granole możecie dodać tak naprawdę do wszystkiego ☺️.
Koniecznie wypróbuj ten przepis, a więcej nie sięgniesz po sklepowe musli.
Smacznego!
Jeśli chcesz podjać współpracę więcej szczegółów znajdziesz tutaj
Zostań ze mną w kontakcie i zaobserwuj mój profil na instagramie
0 komentarzy