Proteinowe kulki dla insulinoopornych

utworzone przez | wrz 19, 2023 | Desery, Przepisy

Proteinowe kulki dla insulinoopornych:

Nie oszukujmy się – nie ma nic lepszego niż słodka przekąska którą możemy zjeść dodatkowo w ciągu dnia. Co najważniejsze można ją szybko przygotować i poczęstować naszych kolegów w pracy. Uwierz mi, ale proteinowe kulki robią furorę, a przepis na nie będzie chciał poznać każdy z Twoich znajomych. Ponadto są one odpowiednie dla insulinoopornych.

proteinowe kulki

Składniki na proteinowe kulki dla insulinoopornych:

  • 125g chudego sera twarogowego,
  • 10g odżywki białkowej,
  • 10g mąki kokosowej,
  • 50ml wody,
  • 12g erytrytolu.

Wykonanie kulek proteinowych dla insulinoopornych:

  1. Przygotuj miskę w której będziesz łączyć wszystkie składniki.
  2. Przełóż do niej twaróg, a następnie rozgnieć go widelcem.
  3. Dosyp do niego odżywkę białkową i mąkę.
  4. Dolej stopniowo wody i wszystko wymieszaj w jednolitą masę.
  5. Uwaga! Polecam obserwować jak zachowuje się masa, gdyż każda mąka będzie wchłaniała wodę inaczej. Masa powinna zwarta, lecz nie zbita.
  6. Następnie z przygotowanej masy uformuj małe kulki.
  7. Potem uformowane kulki schłodź w lodówce przez około godzinę.
  8. W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę.
  9. Gdy kulki będą już gotowe polej je przygotowaną polewą czekoladową.
  10. Kulki możesz zjeść od razu, jednak jeżeli chcesz uzyskać bardziej zbitą formę polecam schłodzić je ponownie w lodówce.

Smacznego!

Rozkład makroskładników dla proteinowych kulek dla insulinoopornych:

Energia: 257 kcal

Białko: 36g

Tłuszcze: 6g

Węglowodany: 14g

Jeżeli chcesz zobaczyć w formie video jak przygotować ten przepis zapraszam Cię tutaj

Więcej przepisów na pyszne słodkości i nie tylko znajdziesz tutaj

Zadbaj o swoje zdrowie!

Jeśli szukasz produktów, które wspomogą Twoją podróż do zdrowszego życia, zapraszam do odwiedzenia mojego sklepu online!

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook