Racuchy z jabłkami dla insulinoopornych

utworzone przez | paź 21, 2023 | Desery, Przepisy, Śniadania

Racuchy z jabłkami dla insulinoopornych:

Racuchy z jabłkami to według mnie must have tej jesienii. Charakteryzują się niesamowitym smakiem, a roznoszący się cynamonowy zapach po kuchnii to coś co uwielbiam. Ponadto są szybkie do zrobienia, więc bez problemu przygotujesz je przed pracą.

racuchy z jabłkami dla insulinoopornych

Składniki na racuchy z jabłkami dla insulinoopornych:

  • 1 jajko,
  • 70g kefiru,
  • 35g mąki orkiszowej typ 1850,
  • 100 serka proteinowego o smaku waniliowym (ja kupiłam z Lidla),
  • 100g jabłka,
  • 7g oliwy z oliwek,
  • 1/3 łyżeczki cynamonu,
  • 2g proszku do pieczenia.

Wykonanie racuchów z jabłkami dla insulinoopornych:

  1. Do miski wbij jajko, wlej kefir i dodaj serek proteinowy. Wszystkie składniki połącz ze sobą za pomocą trzepaczki.
  2. Następnie do masy dodaj cynamon i proszek do pieczenia.
  3. Ponownie za pomocą trzepaczki wymieszaj wszystkie składniki aż do momentu kiedy masa będzie jednolita.
  4. W kolejnym etapie umyj jabłko i pokrój je w kostkę. Dodaj do przygotowanej masy i połącz wszystkie składniki za pomocą łyżki.
  5. W międzyczasie rozgrzej patelnie i dodaj oliwę z oliwek.
  6. Następnie przelej masę na patelnię w celu usmażenia racuchów – racuchy smaż po obu stronach do złocistego koloru.
  7. Podaj z ulubionymi dodatkami i gotowe! (u mnie były to figi i posiekane orzechy).

Smacznego 🙂

Rozkład makroskładników dla racuchów z jabłkami dla insulinoopornych:

Energia: 436 kcal

Białko: 28g

Tłuszcze: 16g

Węglowodany: 45g

Jeżeli chcesz zobaczyć w formie video jak przygotować ten przepis zapraszam Cię tutaj

Więcej przepisów na pyszne przepisy i nie tylko znajdziesz tutaj

Zadbaj o swoje zdrowie!

Jeśli szukasz produktów, które wspomogą Twoją podróż do zdrowszego życia, zapraszam do odwiedzenia mojego sklepu online!

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook