Śniadaniowy wrap dla insulinoopornych

utworzone przez | wrz 14, 2023 | Przepisy, Śniadania

Śniadaniowy wrap dla insulinoopornych:

Śniadaniowy wrap to idealny pomysł na szybkie i zbilansowane śniadanie, które możesz bez problemu zabrać do pracy i szkoły. W rzeczywistości bogactwo przepysznych warzyw i sporej porcji białka nasyci Ciebie na długie godziny!

śniadaniowy wrap

Składniki na śniadaniowy wrap dla insulinoopornych:

  • 1 tortilla wieloziarnista,
  • 2 sztuki jajek,
  • 20g tartej mozzarelli,
  • 30g awokado,
  • 1 garść rukoli,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • pomidorki koktajlowe czy inne warzywka do wyboru!

Wykonanie śniadaniowego wrapa dla insulinoopornych:

  1. Przygotuj placek tortilli i wyłóż ją na stole.
  2. W międzyczasie zrób jajecznicę z dwóch jajek.
  3. Następnie na przygotowany placek dodaj ser mozzarella, a na nią jajecznicę.
  4. Po czwarte przyozdób danie zieleniną – ja wykorzystałam rukolę.
  5. Awokado obierz i pokrój w plastry.
  6. Dodaj je na wierzch wrapa.
  7. Wszystko zawiń ostrożnie jak kebaba – na początku boki tortilli zawiń do środka, a później na kształt rulonika.
  8. Na sam koniec tortillę podpiecz na rozgrzanej patelni do momentu, aż ser się rozpuści. Pamiętaj, aby placek ułożyć na patelni od strony zawinięcia.

Smacznego!

Rozkład makroskładników śniadaniowego wrapa:

Energia: 445 kcal

Białko: 26g

Tłuszcz: 25g

Węglowodany: 32g

Jeżeli chcesz zobaczyć w formie video jak przygotować ten przepis zapraszam Cię tutaj

Więcej przepisów na pyszne śniadania i nie tylko znajdziesz tutaj

Zadbaj o swoje zdrowie!

Jeśli szukasz produktów, które wspomogą Twoją podróż do zdrowszego życia, zapraszam do odwiedzenia mojego sklepu online!

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *