Śniadaniowy wrap dla insulinoopornych:
Śniadaniowy wrap to idealny pomysł na szybkie i zbilansowane śniadanie, które możesz bez problemu zabrać do pracy i szkoły. W rzeczywistości bogactwo przepysznych warzyw i sporej porcji białka nasyci Ciebie na długie godziny!
Składniki na śniadaniowy wrap dla insulinoopornych:
- 1 tortilla wieloziarnista,
- 2 sztuki jajek,
- 20g tartej mozzarelli,
- 30g awokado,
- 1 garść rukoli,
- szczypta soli i pieprzu,
- pomidorki koktajlowe czy inne warzywka do wyboru!
Wykonanie śniadaniowego wrapa dla insulinoopornych:
- Przygotuj placek tortilli i wyłóż ją na stole.
- W międzyczasie zrób jajecznicę z dwóch jajek.
- Następnie na przygotowany placek dodaj ser mozzarella, a na nią jajecznicę.
- Po czwarte przyozdób danie zieleniną – ja wykorzystałam rukolę.
- Awokado obierz i pokrój w plastry.
- Dodaj je na wierzch wrapa.
- Wszystko zawiń ostrożnie jak kebaba – na początku boki tortilli zawiń do środka, a później na kształt rulonika.
- Na sam koniec tortillę podpiecz na rozgrzanej patelni do momentu, aż ser się rozpuści. Pamiętaj, aby placek ułożyć na patelni od strony zawinięcia.
Smacznego!
Rozkład makroskładników śniadaniowego wrapa:
Energia: 445 kcal
Białko: 26g
Tłuszcz: 25g
Węglowodany: 32g
Jeżeli chcesz zobaczyć w formie video jak przygotować ten przepis zapraszam Cię tutaj
Więcej przepisów na pyszne śniadania i nie tylko znajdziesz tutaj
0 komentarzy