Surówka coleslaw dla insulinoopornych:
Założę się, że odwiedzając różne restauracje zdarzyło Ci się spotkać z znaną nam wszystkim surówką coleslaw. Niestety popularna jej forma często zawiera dodany cukier oraz jest bardzo kaloryczna. Z tego względu surówka coleslaw często nie jest polecana insulinoopornym. W takim przypadku wyszłam z tym naprzeciw! Zapraszam na ekspresowy i przepyszny przepis na surówkę coleslaw!
Składniki na surówka coleslaw dla insulinoopornych:
- 1 duża marchewka,
- 700g kapusty białej,
- 1 duża cebula,
- 30g majonezu,
- 150g jogurtu naturalnego,
- szczypta soli, pieprzu i erytrytolu,
- sok z limonki.
Wykonanie surówki coleslaw dla insulinoopornych:
- Po pierwsze poszatkuj drobno kapustę białą na desce do krojenia.
- Później obierz cebulę i pokrój w kostkę.
- Następnie marchewkę obierz i zetrzyj ją w paski.
- Wszystkie warzywa dodaj do miseczki.
- Potem dopraw – dodaj sól, pieprz i sok z limonki.
- Później gotowe warzywa wymieszać z jogurtem i majonezem.
Surówka nada się idealnie jako dodatek do obiadu.
Smacznego!
Jeżeli chcesz zobaczyć w formie video jak przygotować ten przepis zapraszam Cię tutaj
Więcej przepisów na pyszne surówki i nie tylko znajdziesz tutaj
0 komentarzy