Orientalne tofu dla insulinoopornych

utworzone przez | paź 30, 2023 | Obiady, Przepisy

Orientalne tofu dla insulinoopornych:

Dziś mam dla was wyjątkową propozycję kulinarną: orientalny wegetariański posiłek dla osób zmagających się z insulinoopornością. Gwarantuję, że przepis ten podbije serca fanów kuchni indyjskiej 🙂

tofu dla insulinoopornych

Składniki na orientalne tofu dla insulinoopornych:

  • 100g tofu,
  • 30g ryżu brązowego,
  • 150g brokuła,
  • 5g miodu,
  • 30g ketchupu bez cukru,
  • 10g czosnku,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 5ml soku z cytryny.
  • 15ml oliwy z oliwek.

 

Wykonanie orientalnego tofu dla insulinoopornych:

  1. Przygotuj miseczkę która posłuży Ci do połączenia składników.
  2. Do miseczki przekładamy miód, ketchup, czosnek, sos sojowy i erytrytol. Wszystko dokładnie mieszamy w celu zrobienia sosu.
  3. Tofu kroimy drobno w kostkę.
  4. Patelnię rozgrzewamy i dodajemy oliwę z oliwek.
  5. Wrzucamy tofu na patelnię. Smażymy na złoty kolor i dodajemy przygotowany sos. Następnie redukujemy sos na 2-3 minuty.
  6. W międzyczasie przygotowujemy garnek z wodą.
  7. Brokuła kroimy na drobniejsze rożyczki, wrzucamy do garnka i gotujemy go al dente.
  8. Następnie ponownie w osobnym garnku z wodą gotujemy ryż brązowy według instrukcji na opakowaniu.

Do ryżu możecie dodać kurkumę, dzięki temu uzyskamy piękny złoty kolor ryżu. Ponadto całe danie możecie posypać szczyptą czarnego sezamu.

    Smacznego 🙂

    Rozkład makroskładników dla orientalnego tofu dla insulinoopornych:

    Energia: 461 kcal

    Białko: 22g

    Tłuszcze: 24g

    Węglowodany: 43g

    Jeżeli chcesz zobaczyć w formie video jak przygotować ten przepis zapraszam Cię tutaj

    Więcej przepisów na pyszne słodkie posiłki i nie tylko znajdziesz tutaj

    Zadbaj o swoje zdrowie!

    Jeśli szukasz produktów, które wspomogą Twoją podróż do zdrowszego życia, zapraszam do odwiedzenia mojego sklepu online!

    0 komentarzy

    Wyślij komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *