Gofry dla insulinoopornych:
Szukasz przepisu na smaczne i zdrowe gofry dla insulinoopornych? Dobrze trafiłeś! Moje gofry są idealnym wyborem dla osób zmagających się z insulinoopornością. Przygotowane z odpowiednio dobranych składników, te gofry nie tylko zachwycą swoim smakiem, ale również pomogą w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi. Sprawdź nasz przepis na gofry dla insulinoopornych i ciesz się pysznym, a jednocześnie zdrowym śniadaniem lub przekąską!
Składniki na 2-3 sztuki:
Składniki:
- jajko 1 sztuka,
- serek wiejski 100 g,
- skrobia 7 g,
- mąka orkiszowa pełnoziarnista 30g,
- mleko 30 ml,
- eyrtol do smaku (możesz zblendować na pył i posypać gofry),
- oliwa 5 g (do natłuszczenia gofrownicy),
Wykonanie gofrów dla insulinoopornych:
- Na początku do kielicha blendera wbij jajko, dodaj serek wiejski i wlej mleko.
- Następnie dodaj suche składniki: mąkę orkiszową, skrobię oraz erytrol.
- Wszystkie składniki zblenduj na jednolitą masę za pomocą blendera. Składniki możesz umieścić w misce i zblendować blenderem ręcznym.
- Rozgrzej gofrownicę i delikatnie ją natłuść oliwą. Możesz użyć oliwy w sprayu lub użyć pędzelka. Ważne, aby tłuszcz był rozprowadzony równomiernie i dokładnie po całej gofrownicy.
- Następnie wlej ciasto i delikatnie rozprowadź je po nagrzanej gofrownicy.
- Gofry smażymy około 7 minut, w trakcie pieczenia nie można otwierać gofrownicy!
- Gotowe gofry dla insulinoopornych podajemy z dodatkami obniżającymi wyrzut insuliny np. skyrem, owocami jagodowymi i masłem orzechowym.
Smacznego!
Rozkład makroskładników dla gofrów dla insulinoopornych:
1 sztuka to:
Energia: 186 kcal
Białko: 12g
Tłuszcze: 9g
Węglowodany: 15g
Jeżeli chcesz zobaczyć w formie video jak przygotować ten przepis zapraszam Cię tutaj
Więcej przepisów na pyszne słodkości i nie tylko znajdziesz tutaj
0 komentarzy