Proteinowe pancakes
Proteinowe pancakes to propozycja, która na pewno ucieszy Twoje kubki smakowe. Puszyste, soczyste i co najważniejsze – szybkie do przygotowania. Nadadzą się one na pierwsze śniadanie, lunch czy jako posiłek potreningowy. Jesteście gotowi na ten słodki przepis? Spójrzcie co wam potrzebne jest do proteinowych pancakes!
Składniki na proteinowe pancakes:
- skyr 150g,
- jajko 1 sztuka,
- odżywka białkowa 30g,
- mąka (u mnie owsiana) 20g,
- oliwa z oliwek 5g
- ..i ulubione owoce! (ja dodałam borówki i truskawki)
Wykonanie:
- Wszystkie składniki przerzucić do miseczki.
- Zblenduj je na jednolitą masę.
- W międzyczasie rozgrzej patelnię, dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek.
- Następnie masę placuszkową porcjuj i smaż do uzyskania złocistego koloru.
- Dodaj ulubione owoce (u mnie – owoce jagodowe i truskawki)
- Gotowe!
Wartość odżywcza (bez dodatków)
404 kcal,
B: 46g,
T: 15g,
W: 22g
Życzę smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz tutaj
Jeśli chcesz podjąć współpracę więcej szczegółów znajdziesz tutaj
Zostań ze mną w kontakcie i zaobserwuj mój profil na instagramie
A te kcal to na 100g czy na jedną porcje? (Jak jedna porcja to ile ma g?)
Kaloryczność jest podana na całą porcję z wymienionych składników. Waga składników jest zawsze podawana przed obróbką termiczną, nie liczyłam jaka jest waga po 🙂
jeszcze małe pytanko czy wliczone są owoce czy czyste pancakes? tym bardziej że u mnie musi być znacznie więcej odzywki.
Bardzo dobre pankejki 🙂 użyłam odżywki o smaku café late, do popołudniowej kawki idealne
nie było pytania – 🙂 czytać trzeba ze zrozumieniem
Zawsze warto pytać 🙂
Placki przyklejają się do patelni, a ciasto się rozwala, zrobiłem wszystko zgodnie z przepisem:/
Hej, może to być wina patelni, jeżeli jest porysowana lub starta warto dobrze ją natłuścić. Sekretem dobrych pancakes jest mały ogień i przykrywka – gdy ogień będzie za duży placki mogą się rozwalać 🙂