Proteinowe pancakes

utworzone przez | lut 20, 2023 | Przepisy, Śniadania

Proteinowe pancakes

Proteinowe pancakes to propozycja, która na pewno ucieszy Twoje kubki smakowe. Puszyste, soczyste i co najważniejsze – szybkie do przygotowania. Nadadzą się one na pierwsze śniadanie, lunch czy jako posiłek potreningowy. Jesteście gotowi na ten słodki przepis? Spójrzcie co wam potrzebne jest do proteinowych pancakes!

Składniki na proteinowe pancakes:

  • skyr 150g,
  • jajko 1 sztuka,
  • odżywka białkowa 30g,
  • mąka (u mnie owsiana) 20g,
  • oliwa z oliwek 5g
  • ..i ulubione owoce! (ja dodałam borówki i truskawki)

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki przerzucić do miseczki.
  2.  Zblenduj je na jednolitą masę.
  3.  W międzyczasie rozgrzej patelnię, dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek.
  4.  Następnie masę placuszkową porcjuj i smaż do uzyskania złocistego koloru.
  5. Dodaj ulubione owoce (u mnie – owoce jagodowe i truskawki)
  6. Gotowe!

Wartość odżywcza (bez dodatków)

404 kcal,
B: 46g,
T: 15g,
W: 22g

Życzę smacznego!

 

proteinowe pancakes
Więcej przepisów znajdziesz tutaj

Jeśli chcesz podjąć współpracę więcej szczegółów znajdziesz tutaj

Zostań ze mną w kontakcie i zaobserwuj mój profil na instagramie

Zadbaj o swoje zdrowie!

Jeśli szukasz produktów, które wspomogą Twoją podróż do zdrowszego życia, zapraszam do odwiedzenia mojego sklepu online!

8 komentarzy

  1. Weronika

    A te kcal to na 100g czy na jedną porcje? (Jak jedna porcja to ile ma g?)

    Odpowiedz
    • Zuzanna Nowak

      Kaloryczność jest podana na całą porcję z wymienionych składników. Waga składników jest zawsze podawana przed obróbką termiczną, nie liczyłam jaka jest waga po 🙂

      Odpowiedz
      • Jędrzej

        jeszcze małe pytanko czy wliczone są owoce czy czyste pancakes? tym bardziej że u mnie musi być znacznie więcej odzywki.

        Odpowiedz
        • Anilorak

          Bardzo dobre pankejki 🙂 użyłam odżywki o smaku café late, do popołudniowej kawki idealne

          Odpowiedz
      • Jędrzej

        nie było pytania – 🙂 czytać trzeba ze zrozumieniem

        Odpowiedz
  2. pawel

    Placki przyklejają się do patelni, a ciasto się rozwala, zrobiłem wszystko zgodnie z przepisem:/

    Odpowiedz
    • Zuzanna Nowak

      Hej, może to być wina patelni, jeżeli jest porysowana lub starta warto dobrze ją natłuścić. Sekretem dobrych pancakes jest mały ogień i przykrywka – gdy ogień będzie za duży placki mogą się rozwalać 🙂

      Odpowiedz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *